Index

Basisschool De Elout

Hoofdstuk 11. De Elout buiten schooltijd

11.1 Club Elout

Bewegen is gezond. Dat weten we allemaal. Wij stimuleren onze leerlingen om veel te bewegen met het project ‘Iedere dag bewegen op De Elout’. Ieder kind kan meerdere keren per week deelnemen aan een sportactiviteit. De kosten bedragen € 15,- per periode.  Het schooljaar is ingedeeld in drie perioden. Bij inschrijving worden de kinderen lid van Club Elout. Via Club Elout worden allerlei activiteiten aangeboden, zoals kleuterdans, basketbal, schaken, turnen, tennis en judo. Elke periode is er een nieuw activiteitenaanbod. De activiteiten vinden plaats in en om de school, maar kunnen ook bij een sportvereniging in de wijk plaatsvinden. We streven ernaar om zoveel mogelijk samen te werken met sportaanbieders uit de wijk. Het blijft de verantwoordelijkheid van u, als ouder om het kind bij de activiteit te brengen en ook weer op te halen. Bij Club Elout wordt elke laatste les van een activiteit afgesloten met een openbare les waarbij de ouders van harte welkom zijn.

11.2 Voor- en naschoolse opvang 2 Samen

Naschoolse opvang bieden we aan bij bso 2Hoek van Kinderopvang 2Samen, zowel in ons schoolgebouw als aan de De Gheijnstraat.

Openingstijden

De groep Regenboog, voor de jongste kinderen, is op maandag, dinsdag, donderdag geopend van 15.00 tot 18.00 uur. Op vrijdagmiddag is groep 1 en 2 vanaf 12.00 uur welkom in de groep Regenboog in school en om 15.00 uur gaan ze met alle kinderen naar 2Hoek aan de De Gheijnstraat. Op woensdagmiddag en vrijdag zijn de kinderen vanaf 15.00 uur bij 2Hoek aan de De Gheijnstraat. Tijdens de schoolvakanties is de locatie in de school gesloten en worden de kinderen van maandag tot en met vrijdag ontvangen in de De Gheijnstraat. Er is ruimte voor 20 kinderen bij 2Hoek Regenboog. De jongste kinderen van De Elout starten bij de Regenboog en stromen daarna door naar 2Hoek De Gheijnstraat 95.

Locatie en activiteiten

De groep Regenboog heeft een eigen ruimte in de school die is voorzien van gevarieerd en uitdagend materiaal en is speciaal ingericht voor de bso-kinderen en de kinderen van de peuteropvang. We spelen daarnaast ook op het schoolplein en het kunstgrasveld.
De jongste kinderen worden opgehaald uit de klas en de andere kinderen komen zelf. Tot 15.15 uur zijn de pedagogisch medewerkers met de kinderen op het grasveld. Als het weer het niet toelaat starten ze binnen. Om ongeveer 15.45 uur gaan de kinderen gezellig met z’n allen aan tafel voor fruit en wat te drinken. Daarna mogen zij zelf bepalen of ze binnen of buiten willen spelen. De kinderen spelen onder toezicht buiten. De kinderen van de Regenboog kunnen alleen meedoen aan de Club Elout als de activiteiten in school of op het kunstgrasveld georganiseerd worden.

Let op: De kinderen die naar de De Gheijnstraat gaan, kunnen niet gebracht en/of gehaald worden door de pedagogisch medewerkers. Maar de pedagogisch medewerkers van de groepen of docenten van KICKS van 2Samen organiseren na schooltijd ook allerlei leuke en uitdagende activiteiten.

Inschrijven en meer informatie

Bezoekt u voor meer informatie en inschrijvingen de website 2samen.nl/2hoek. De Locatiecoördinator van 2Hoek is Jorde Steenbeek. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 070-3924737 of via e-mail: [email protected]. U kunt voor advies ook altijd bellen met de afdeling Planning & Advies van Kinderopvang 2Samen 070-3385500.

Voorschoolse opvang

Ook voor de voorschoolse opvang kunt u zich inschrijven bij Kinderopvang 2Samen. Elke schooldag is er voorschoolse opvang, voor de bovenbouw van 07.30 tot 8.15 uur en voor de kleuters tot 8.30 uur. Ouders brengen hun kind ’s ochtends zelf naar het ‘peuterlokaal’. Zo kan de pedagogisch medewerker van de ‘voorschoolse’ bij de kinderen in de groep blijven.

11.3 Naschoolse opvang DAK kindercentra

Iedere dag een nieuw avontuur! Dát is onze belofte aan kinderen. Met onze 60 kinderopvanglocaties in Haaglanden en ruim 100 jaar ervaring in de branche, zorgen wij ervoor dat jij met een gerust gevoel aan je dag kunt beginnen.

Laura Dak

BSO Laura Dak biedt naschoolse opvang en vakantie opvang in de Acaciastraat 139a. Op de 1e etage kom je tijd tekort. Hier ontdek je je creatieve talenten in het atelier of ga je uit je dak op het theaterpodium, maar een potje voetballen of samen een spelletje doen, kan natuurlijk ook. En daarna lekker chillen op het ‘Uit-je-Dak-terras’! In de vakanties is het genieten van voorstellingen in het theater, kunstwerken creëren of gewoon lekker buiten uitleven. Bij ons moeten kinderen niets en mogen ze heel veel, we zijn duidelijk in het stellen van grenzen en verwachten respect voor elkaar.

Welke diensten biedt kindercentrum Laura Dak?

  • Kinderdagverblijf: Bij de dagopvang kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar terecht.
  • Buitenschoolse opvang: elke dag, als de school uitgaat, halen we de kinderen op uit de klas en lopen we naar de BSO-ruimte. Na wat gegeten en gedronken te hebben, kiezen de kinderen wat ze willen doen. De BSO is tot 18.30 uur geopend.
  • Vakantieopvang: in de vakanties zijn de kinderen welkom van 8.00 tot 18.30 uur.

Nieuwsgierig en wil je graag met ons kennismaken? Je bent van harte welkom! Maak een afspraak via het inschrijfformulier of neem voor meer informatie contact op met unitmanager Johan Stuut; [email protected] of 06 – 21 40 90 27 . Voor een vrijblijvende rondleiding of advies bel je Klantadvies 070 – 750 21 10 of mail je [email protected]. Kijk ook op www.dakkindercentra.nl.

11.4 Naschoolse opvang Belle

Belle

Even bijkomen na een drukke schooldag in een huiselijke omgeving dat gebeurt op BSO Belle. Bij ons kunnen de kinderen op ontdekking door verschillende ruimten en kunnen ze zich settelen waar zij zich op dat moment fijn voelen! Vanwege onze kleinschaligheid heeft u een kort lijntje met onze pedagogisch medewerkers.

Welke diensten biedt Belle?

BSO Belle biedt buitenschoolse opvang en vakantieopvang op de Valkenboslaan 139. De pedagogisch medewerkers halen uw kind op van school en lopen dan samen naar de BSO. Samen de dag doornemen aan tafel terwijl er wordt gegeten en gedronken zorgt voor de nodige ontspanning. Belle biedt een ruim aanbod aan activiteiten aan. Zo is er ruimte voor knutselactiviteiten, spelen in de poppenhoek, een potje tafelvoetbal, een potje gamen op de PlayStation, samen een spelletje doen, relaxen in de chill room of helemaal uit je dak gaan op ons coole podium!
In de vakanties hebben we veel leuke uitstapjes en andere activiteiten die zijn bedacht door de kinderen. Kinderparticipatie is bij ons leidend omdat het een positief effect heeft op het zelfvertrouwen en stimuleert ook de betrokkenheid bij de buitenschoolse opvang.

Openingstijden:

  • Vanaf dat de school uitgaat tot 18.00 uur.
  • Tijdens margedagen en vakanties zijn wij geopend van 08.00-18.00 uur.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie over de BSO neem dan eens een kijkje op www.kdvbelle.nl.
Wilt u graag een rondleiding dan kunt u contact opnemen met onze locatiemanager: Sushma Mohanlal. U kunt haar mailen op [email protected] of bellen naar 070 – 888 56 35